Ziarul

  Programul TV      curs BNR    propune o publicatie     trimite o stire    

Reviste romanesti - Reviste romanesti - Bursa

 

Revista "Bursa"

Website: http://www.bursa.ro

Revista inscrisa in categoria Economie in judetul Bucuresti

Descriere:
Bursa - Cotidianul oamenilor de afaceri.

propune o revista

Ultimele stiri din revista Bursa de azi - Revista Bursa online


Surse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare
Ancheta DIICOT în Dosarul Rompetrol II, în care sunt urmăriţi penal patru foşti miniştri, se va relua, după ce rechizitoriul a fost infirmat, conform unor surse. Se pare, însă, că sechestrul de trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice a rămas în vigoare, susţin aceleaşi surse.

Cemacon lansează oferta de răscumpărare a 5% din acţiuni
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, oferta publică de răscumpărare iniţiată de 'Cemacon', pentru 5% din acţiunile proprii, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creşterea datoriei mondiale distruge banii
*FMI: Datoria mondială a ajuns la 164 trilioane de dolari, în 2016, faţă de 115,9 trilioane, în 2007 *În vârful crizei mondiale (2008), proporţia dintre datorie şi PIB la nivel mondial era de 213%, dar acum a crescut la 225% Datoria mondială a ajuns la 164 trilioane de dolari, în 2016, faţă de 115,9 trilioane, în 2007, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional (FMI), în cel mai recent raport de monitorizare fiscală. Raportul avertizează că sectoarele publice şi private ale lumii sunt mai îndatorate acum (225% din PIB) decât în vârful crizei financiare din 2008 (213% din PIB). PIB-ul mondial, în preţuri curente, a crescut, în 2017, la 79,28 trilioane de dolari, potrivit Fondului Monetar Internaţional, de la 75 trilioane în 2016 şi 58 de trilioane în 2007. În schimb, datoriile globale au crescut, conform FMI, de la 115,9 trilioane de dolari, în 2007, la 164 trilioane de dolari în 2016. După cum se poate observa, PIB-ul mondial creşte într-un ritm mult mai redus decât datoriile planetare (de circa 3 ori mai lent).

Avans de 5,82% pentru titlurile SIF Muntenia
Acţiunile SIF Muntenia (SIF4), care au urcat cu 5,82%, în raport cu moneda euro, în intervalul 11 - 18 aprilie, reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicilor BET-FI şi BET-XT, în perioada menţionată.

Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Electrica
* Scădere de 0,84% pentru BET-FI Aproximativ jumătate (45,66%) din rulajul consemnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), de 41,37 milioane de lei (8,88 milioane de euro), a fost realizat cu acţiunile Electrica (EL), care au înregistrat transferuri în valoare de 18,89 milioane de lei, cotaţia emitentului scăzând cu 0,17%, până la preţul de 11,48 lei/unitate.

Dobânzile overnight au scăzut
Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Euro a scăzut la 4,6579 lei
Euro s-a apreciat ieri, faţă de leu, cu 0,49 bani, Banca Naţională a Româ­niei (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6579 lei/euro.

'Contractul cu Merlion Resources este cu circa 10 milioane de dolari mai profitabil decât precedentul'
* Recent, tolo.ro a scris că firma chineză care a cumpărat producţia de cupru de la Cupru Min este reprezentată de Wang Yan, un controversat om de afaceri chinez. Acestuia i-a fost retrasă cetăţenia română, în urmă cu câţiva ani, la solicitarea SRI, cu motivaţia că reprezenta un pericol pentru siguranţa naţională * Pentru 2017, Cupru Min a achitat către bugetul de stat redevenţe miniere în valoare de circa 10 milioane de lei Realizarea unui combinat pentru prelucrarea minereului de cupru ar fi justificată pentru Cupru Min, afirmă directorul general interimar Gheorghe Chindriş. El precizează că, pentru a fi rentabil, un combinat are nevoie de circa 100.000 tone/an de concentrat de cupru.

Consiliul Concurenţei va transmite CE opinia sa despre vânzarea Sidex
* Chiriţoiu: 'Dacă ArcelorMittal va decide să vândă Sidex Galaţi, Comisia Europeană se va asigura că noul cumpărător nu va închide combinatul' Consiliul Concurenţei va transmite Comisiei Europene (CE) opinia sa cu privire la vânzarea Sidex Galaţi de către ArcelorMittal, săptămâna viitoare, a anunţat, ieri, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului.

SIF Transilvania - RAPORT CURENT
SIF Transilvania - RAPORT CURENTTop ziare romanesti
Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: