Ziarul

  curs bnr    propune o publicatie     trimite o stire    

Reviste romanesti - Reviste romanesti - Formula AS

 
Formula AS

Revista "Formula AS"

Website: http://www.formula-as.ro

Revista inscrisa in categoria Sanatate in judetul Bucuresti

Descriere:
Formula AS - ziar de sanatate, spiritualitate, reportaje, ecologie

propune o revista

Ultimele stiri din revista Formula AS de azi - Revista Formula AS online


RODICA CULCER despre... Criza umanitară din Orientul Mijlociu, un eșec rușinos al UE
Intrebarile saptamanii  /  Redactia

1443682853_as_rodica_culcer_1443682937.jpg

La reuniunea consiliului JAI s-a hotărât deja ca țările care nu acceptă cotele de refugiați să fie amendate cu 0,002% din PIB, iar înainte de summit-ul UE de miercuri, cancelarul german Angela Merkel a declarat că va propune o amendă de 6.500 euro pentru fiecare refugiat refuzat. Vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat și el că va fi foarte ferm în aplicarea sancțiunilor pentru cei care nu respectă hotărârile CE.


România, o absență la protestele din Chișinău
Accente  /  Cititor Formula AS

Protestele de la Chișinău au întot­deauna o cheie politică și geo­po­litică cu un anumit grad de subtilitate, care scapă uneori politicienilor de la Bucu­rești. Ro­mânia pare să privească ne­pu­tincioasă "maidanul" care se conturează în Re­pu­blica Moldova. Ideea de "România" este ab­sentă în piața din Chișinău, unde pro­testatarii continuă să instaleze corturi. Sub acest aspect, ar fi bine să ne în­tre­băm ce va face România. Ce poziție va adop­­ta în prezent față de realitățile mol­dave?


Dreptate pentru Roșia Montană
Sub lupa  /  Ion Longin Popescu

1443683051_as_longin_1443683093.jpg

De la Bacău aflăm că tribunalul din acest oraș a admis cererile asociațiilor Alburnus Ma­ior, Centrul Inde­pen­dent pentru Dezvol­tarea Resurselor de Mediu și Salvați Bucureștiul privind sus­pendarea efectelor juridice ale avi­zului de mediu pentru modi­ficarea Planului Urbanistic Zonal - zona de dezvoltare industrială Roșia Montană (PUZ). Avizul de mediu a fost emis în martie 2011, de Agen­ția Re­gio­nală pentru Protecția Mediului Sibiu (ARPM Sibiu) - o agen­ție care a lăsat impresia că este oricând "la ordinul" cor­po­rațiilor.


Un "îndreptar" necesar - "Repere identitare românești din județele Covasna și Harghita"
Spectator  /  Ion Longin Popescu

1443683118_1901_1443683221.jpg

Editura "Eurocarpatica" din Sfântu Gheor­ghe, parte a Centrului European de Studii Covasna-Harghita, a reușit, cu sprijinul profesionist al tipografiei Magic Print din Onești, să editeze un volum monumental, din seria celor mai importante tipărituri apărute după 1989 în România. Intitulat "Repere Identitare Românești din județele Co­vasna și Harghita" el este realizat de cercetătorii Ioan Lă­cătușu, Erich-Mihail Broanăr și colabo­ra­torii.


"Există vreun tratament eficient pentru edem limfatic?"
Cititorii intreaba...  /  Cititor Formula AS

1443786631_aromatherapy7_1443786745.jpg

De o bună bucată de vreme, având picioarele foarte umflate, am făcut mai multe investigații să văd care e cauza. Am fost diagnosticată cu edem limfatic și mi s-a recomandat drenaj limfatic. Mă întreb cât de eficient este și dacă nu cum­va e peri­culos, așa cum am auzit de la o prietenă, căreia i-a făcut așa ceva o maseuză cam ne­pricepută.


"Din cauza hemoroizilor, mi-a apărut o fisură pe intestinul gros"
...Cititorii raspund  /  Cititor Formula AS

1443786762_faguri_1443786854.jpg

Ceară de albine cât o alună, 1 lingură de miere de albine (curată), 1 lingură de ulei de floarea-soa­relui sau de măsline, 2 cm de frunză de aloe pisată (să fie mai bătrână de 3 ani) se amestecă într-un vas emailat, așezat pe foc potrivit, până se obține un lichid omogen. Se toarnă în cutiuțe de plastic, se lasă să se răcească, și după o bună igienă locală, se unge locul afectat, până la vindecare.


Răspuns pentru OLIMPIA - Deva, F. AS nr. 1180 - "Prietena mea are pusee diareice"
Pagina specialistilor  /  Redactia

1443786913_sp_mircea_peia_1443787286.jpg

În primul rând, trebuie spus că diareea acută și cronică sunt tulburările clinice cele mai caracteristice ale enterocolitelor, iar cunoașterea cauzelor, mecanis­melor de producere, manifestărilor clinice, consecințelor și tratamentului acestora este de o deosebită utilitate practică pentru bonavii suferinzi de enterocolite acute și cronice. Sin­dro­mul diareic acut (cazul prietenei dvs.) este constant prezent în enterocolitele acute infecțioa­se dar, ca și în sindromul diareic cronic, el poate fi promovat de o multitudine de factori patologici ai întregului tub digestiv, cu precădere la nivelul intes­tinului subțire și al celui gros.


Leacuri pentru copii
Medicina naturii  /  Rodica Demian

1444022457_fetita_ceai_dr_1444022925.jpg

Copiii au tot felul de spaime și pentru că zona de mijloc a corpului lor nu e încă suficient dezvoltată, spaimele se fac remarcate prin dureri de burtă. Copiii sunt iritați și foarte sensibili. Masajul calmant cu ulei este foarte eficient și micuții se simt protejați. Și balonările se vindecă cu acest masaj. Ulei împotriva spaimelor. Ingrediente:30 ml ulei de migdale, 4 picături ulei eteric de mandarine, roșu, 2 picături ulei eteric de benzoe, 2 picături ulei eteric de miere, 1 picătură ulei eteric de fasole Tonka.


Fructele de păducel - medicamentul nr. 1 în bolile cardiovasculare
Medicina naturii  /  Ilie Tudor

1444023022_paducel_dr_1444023173.jpg

Sub numele de păducel, mărăcine alb sau gher­ghinar sunt cunoscute cinci specii de arbori de mici dimensiuni, înrudiți între ei, toți cu efecte terapeutice similare, având denumirea științifică de Crataegus. Primăvara, păduceii încântă privirea decorând dealurile și lumini­șu­rile pădurilor cu explozii florale de un alb pur și incandescent. Toamna, fructele lor, de un roșu in­tens, alcătu­iesc mari pete de culoare la marginea pădurilor, pe pajiști sau în luncile râurilor.


Cura cu must
Medicina naturii  /  Ilie Tudor

1444023364_must_fain_1444023481.jpg

Strugurii conțin zeci de substanțe benefice pen­tru sănătatea noastră, de care organismul are cea mai mare nevoie acum, la apropierea sezonului rece. Pentru a prelua aceste substanțe, mustul este cea mai eficientă formă de administrare, întrucât este foarte ușor digerat și asimilat, are gust plă­cut și poate fi consumat în cantități mari. Dar, pen­tru a beneficia la maximum de calitățile sale, trebuie să știm cum să-l preparăm și cum să-l administrăm, deoarece efectele terapeutice apar după un consum sis­tematic.
Top ziare romanesti
Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: