Ziarul

  curs bnr    propune o publicatie     trimite o stire    

Reviste romanesti - Reviste romanesti - Formula AS

 
Formula AS

Revista "Formula AS"

Website: http://www.formula-as.ro

Revista inscrisa in categoria Sanatate in judetul Bucuresti

Descriere:
Formula AS - ziar de sanatate, spiritualitate, reportaje, ecologie

propune o revista

Ultimele stiri din revista Formula AS de azi - Revista Formula AS online


Un calcul eșuat
Editorial  /  Toma Roman

1461682328_as_toma_roman_1461682470.jpg

Desemnarea neașteptată a lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primăria Generală a Capitalei a stârnit o adevărată furtună mediatică. Alături de media "cla­sică" (TV, presă), internetul a vuit de poziționări pro și con­tra. Marian Munteanu a fost un lider marcant al celebrei de­monstrații anticomuniste din Piața Universității și una din principalele victime ale "mineriadei" de tristă amintire, care a zdrobit-o.


Eșecul gimnasticii românești
Accente  /  Ciprian Rus

1461682492_as_ciprian_rus_1461682554.jpg

"Greaua moștenire": așa i s-a spus, con­ceptual, imediat după '89, scuzei pen­tru incapacitatea celor puși în capul tre­bilor oficiale de a face față pro­vo­cărilor trecerii de la sistemul centralizat, co­mu­nist, la economia liberă de piață. Anii au trecut, ma­rile partide s-au suc­ce­dat, fie­care, de câteva ori la putere, într-o com­binație sau alta, dar scuza cu "greaua moș­­tenire" s-a perpetuat. Mereu ceva mer­­sese prost înainte și nu mai putea fi re­cuperat.


Despre Dumnezeu, lemn și catedrale
Sub lupa  /  Cristian Curte

1461682572_as_cristian_curte_1461682655.jpg

Populara și mult îndrăgita trupă Taxi a lansat un vi­deoclip intitulat "Despre smerenie", care a stârnit o fur­tună mediatică. Pentru cei care nu l-au vi­zualizat, mesajul este simplu de descris în cuvinte: solistul Dan Teodorescu are un vis - îl caută pe Dumnezeu în noua Catedrală Patriarhală, dar nu îl găsește, așa că pleacă în afara capitalei și se întâlnește cu El într-o mică biserică de lemn.


ANA BLANDIANA - "Dacă reîncepem să credem în noi înșine, în cultura noastră, în credința noastră, putem să ne salvăm"
Spectator  /  Cristian Curte

1461682681_blandiana_11_1461683094.jpg

Ideea de bază este că marile imperii, toate pu­terile din lume, până la urmă, au tendința să se mon­dializeze și o fac pe măsura forței lor și a dimen­si­unilor lumii cunoscute la epoca respectivă. Ele ajung să domine spații imense și populații care, încet-încet, se apropie de centru și încep să-l influențeze. Cei care au fost oprimați de imperiu ajung în cele din urmă să îl invadeze, unii se adaptează noii culturi, alții refuză să o facă.


"Fiul nostru are boala Charcot-Marie-Tooth"
Cititorii intreaba...  /  Cititor Formula AS

1461687039_pinus_sibirica_1461687251.jpg

Dragii noștri, vă rugăm, cine poate să ne dea o explicație, de unde pro­vine diagnosticul clinic: boala Char­cot-Marie-Tooth, forma neurală? Avem un fiu în vârstă de 41 de ani, căruia de la vârsta de 10 ani au început să i se malformeze picioarele. Am fost la foarte mulți medici la Cluj, Târgu Mureș, Vâlcele, dar nu ne-a explicat nimeni de unde provine această boală și din ce cauze apare ea.


"Am sinuzită cronică, cu două intervenții chirurgicale"
...Cititorii raspund  /  Cititor Formula AS

1461687269_musetell_1461687413.jpg

Pe cale internă, folosiți următorul ceai: cimbru, ienupăr, muguri de pin, coada-șoricelului, tătăneasă, mușețel, salvie. Se ia câte o linguriță din fiecare plan­tă, se face un amestec bine omogenizat. Se opărește o lingură de amestec cu 250 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze 3 minute. Se beau 3 căni de ceai pe zi, călduț, îndulcit cu puțină miere. În plus, mestecați zil­nic căpăceală de miere de albine (se găsește la api­cultori), păstrând-o în gură cât mai mult.


Răspuns pentru SILVICA - Buzău, F. AS nr. 1211 - "Cum pot scăpa de ulcer, odată pentru totdeauna?"
Pagina specialistilor  /  Redactia

1461994167_sp_mircea_peia_1461994485.jpg

Raportându-ne la progresele medicinii din zilele noastre, tratamentul medicamentos al ulcerului gastric ar trebui să fie sufi­cient pentru gestionarea și vindecarea sa. Dacă este depistat precoce și este însoțit de un tratament adecvat, ulce­rul gastric se vindecă în câteva săptămâni, la majoritatea celor care acuză o astfel de problemă medicală.


Amețeli de primăvară
Forma maxima  /  Rodica Demian

1461994574_dans_par_in_vant_1461994715.jpg

Există persoane care, pur și simplu, dimineața sar din pat, sunt odihnite, bine dispuse și se bucură că în­ce­pe o nouă zi. Bravo, lor! Din păcate, majoritatea oa­me­nilor se trezesc greu și se târăsc, real­mente, pentru a ajunge la baie. Vă nu­mă­rați printre ei? Conso­lați-vă! Statistic, o persoană din trei are asemenea proble­me. Motivul? Slăbiciu­nea de primăvară! Efectiv, ea există, o atestă studiile și me­dicii. Cum să reac­ționăm?


Puterea verdelui: Frunzele de leuștean (Levisticum officinale)
Medicina naturii  /  Ilie Tudor

1461994893_leustean_cer_1461995023.jpg

Primăvara, zarzavaturile au o forță vindecătoare de excepție, neîntâlnită în nici o altă perioadă a anului. Mai ales acum, în Aprilie și în Mai, dovedesc "competențe" uriașe, pentru a detoxifia organismul și pentru a-l stimula, ajutându-l împotriva bolilor autoimune sau degenerative. Iar "campion absolut" printre verzituri e leușteanul, nelipsit din grădina cu zarzavat.


Tribuna medicală
Sanatate  /  Ilie Tudor

1461995317_poluare_dr_1461995466.jpg

Un studiu recent publicat în Marea Britanie afi­șează o cifră neagră: în fiecare an, pe pământ mor 5,5 milioane de oameni din cauza poluării aerului pe care îl respiră. În marile centre urbane, cu aer foarte murdar din cauza arderii combustibililor și a disper­sării pulberilor din șantiere, principalele boli care scurtează viața sunt alergiile respiratorii, astmul, cancerul pulmonar, infecțiile respiratorii recidivante.
Top ziare romanesti
Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: